Sodobnost in tradicija v enem. Macerirana rebula svojstvenega sloga.
Poln, svež in harmoničen. Zaključek je gladek, z nežno noto sladkih taninov. Za vinske sladokusce.
Videz: globoko rumene barve z zlatim odtenkom.
Aroma: sortna, spominja na limono, cedro, grenivko. Prijetno zaokrožena z nežno aromo vanilje in sveže kruhove skorje.
Okus: poln, svež in harmoničen. Zaključek je gladek, z nežno noto sladkih taninov. Za vinske sladokusce.
K hrani: osvežilne solate, jedi iz belih morskih rib in morskih sadežev, rižota z zelenjavo ter testenine z zelenjavnimi omakami.
Temperatura serviranja: 12 °C.
Potencial staranja: do 10 let.
Poreklo:
Vinorodni okoliš: Brda
Lega vinogradov: JV, V, J
Oblika vinogradov: terase
Nadmorska višina: 120-250 m
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Gostota sajenja: 5,000 trsov /ha
Starost vinogradov: 15-40 let
Tip zemlje: lahek lapor, peščenjak
Podnebje: submediteransko, mešanje toplega morskega zraka in hladnih alpskih vetrov
Grozdje
Sorta: 100% Rebula
Trgatev: izključno ročna
Fermentacija: v 6000l hrastovih sodih, in barrique sodih
Zorenje: 100% v 6000l hrastovih sodih vsaj 12 mesecev
Mlečno kislinska fermentacija: delna
Alkohol: 13,5 % vol
Skupne kisline: 5,37 g/l
pH: 3,44
Ostanek sladkorja: 4,4 g/l
Steklenica: 0,75 L
Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!