Bagueri superior rebula

25.00 
Na zalogi
+

Sodobnost in tradicija v enem. Macerirana rebula svojstvenega sloga.

Poln, svež in harmoničen. Zaključek je gladek, z nežno noto sladkih taninov. Za vinske sladokusce.


Videz: globoko rumene barve z zlatim odtenkom.

Aroma: sortna, spominja na limono, cedro, grenivko. Prijetno zaokrožena z nežno aromo vanilje in sveže kruhove skorje.

Okus: poln, svež in harmoničen. Zaključek je gladek, z nežno noto sladkih taninov. Za vinske sladokusce.


K hrani: osvežilne solate, jedi iz belih morskih rib in morskih sadežev, rižota z zelenjavo ter testenine z zelenjavnimi omakami.

Temperatura serviranja: 12 °C.

Potencial staranja: do 10 let.


Poreklo:

Vinorodni okoliš: Brda
Lega vinogradov: JV, V, J
Oblika vinogradov: terase
Nadmorska višina: 120-250 m
Vzgojna oblika: enojni Guyot
Gostota sajenja: 5,000 trsov /ha
Starost vinogradov: 15-40 let
Tip zemlje: lahek lapor, peščenjak
Podnebje: submediteransko, mešanje toplega morskega zraka in hladnih alpskih vetrov

Grozdje
Sorta: 100% Rebula
Trgatev: izključno ročna
Fermentacija: v 6000l hrastovih sodih, in barrique sodih
Zorenje: 100% v 6000l hrastovih sodih vsaj 12 mesecev

Mlečno kislinska fermentacija: delna


Letnik vina: 2017
Alkohol: 13,5 % vol
Skupne kisline: 5,37 g/l
pH: 3,44

Ostanek sladkorja: 4,4 g/l


Steklenica: 0,75 L

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!