A plus rdeče special selection

44.00 
Na zalogi
+

Polnega telesa, strukturirano, kompleksno.

Polno, sladkasto, uravnoteženo. Dolg in plemenit odhod z žametnim zatonom.

Aroma: po zrelih kandiranih pomarančah, višnjevi in slivovi marmeladi. Ima zeliščni značaj poprove mete, črnega popra in mediteranskih začimb. Zaključuje se z aromo vanilje, kakava, črne čokolade in zapečene skorje črnega kruha.

Okus: polno, sladkasto, uravnoteženo. Dolg in plemenit odhod z žametnim zatonom.


Hrana: divjačina, medaljoni v slivovi omaki.

Temperatura serviranja: 16-18˚C.

Potencial staranja: 10 let in več.


Poreklo
Vinorodni okoliš: Brda
Oblika vinogradov: terase, vključeni v sistem integrirane pridelave, zatravljeni
Način vzgoje: enojni Guyot
Nadmorska višina: 80 – 200 m
Gostota sajenja: 4,000 – 5,000 trsov/ha

Starost vinogradov: 10 – 30 let
Tip zemlje: lapor, peščenjak, ilovica
Podnebje: submediteransko, mešanje toplega morskega zraka in hladnih alpskih vetrov

Grozdje:
Sorte: merlot 50 %, cabernet sauvignon 40%, cabernet franc 10%

Trgatev:
Izključno ročna, obiranje v lesene zabojčke

Način vinifikacije:

Pridelano samo v kakovostno primernih letinah. Vsaka sorta je pridelana posebej. Vse grozdje je vinificirano ločeno. Izvedena je bila dolga maceracija pri temp. med 25-28˚C. Merlot je bil maceriran 15 dni, Cabernet Sauvignon 18 dni in Cabernet Franc 13 dni Po maceraciji so bila vina pretočena v francoske barrique-e. Zorela so ločeno 12 mesecev v stiku z drožmi s tedenskim dvigovanjem. Sledilo je kupažiranje in 15 mesečno zorenje v barrique-ih (Cabernet sauvignon v novih sodčkih, Cabernet Franc v eno leto starih sodčkih, Merlot polovico v novih in polovico v eno leto starih sodčkih).


Letnik vina: 2015
Alkohol: 14,5 % vol
Skupne kisline: 4,54 g/l
pH: 3,71

Ostanek sladkorja: 3,8 g/l


Steklenica: 0,75 L

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Podobni produkti